hc1_frame_top.png

Namnloest-3.gif

kaenn-lugnet.gif

Vi öppnar för sommaren

den 27 juni! 

Välkommen!

webcam-symbol.gif

Webbkamera

blogg-symbol.gif

Blogg

brev.gif

Nyhetsbrev

Väder just nu

Väder

hc1_frame_bottom.png

 

Sommar Äta Våra odlingar Våra djur Sevärt

 

hc1_frame_top.png

Om oss

Vi är skåningarna som blåst nytt liv i Härjedalens Kappruet

Det kändes det nästan förutbestämt. Två skidtokiga skåningar som först fann kärleken till varandra och sedan till en liten skidanläggning i det innersta av Härjedalens fjällvärld.sportlov-2.jpg

Skidintresset var vår gemensamma grund. Efter många besök i skidorter runt om i världen växte efterhand en längtan fram efter ett eget ställe att driva och utveckla. Vi drömde om en plats nära naturen och nära skidåkningen, men också om något utöver den vanliga semesterupplevelsen. En lugn och familjär vistelse.

Så dök plötsligt tillfället upp. En liten skidanläggning till salu – i Messlingen, långt bortom allfarvägarna, mitt i fjällvärlden. Ett kort besök i dalgången var allt som behövdes. Det var här vi ville bo. Det var här som våra drömmar skulle förverkligas.

December 2009 kunde vi välkomna de första skidåkarna i liften. Allt sedan dess har vi fortsatt att utveckla anläggningen med skiduthyrning, backar och längdleder. Liftar har flyttats, pistmaskiner köpts in och värmestugor byggts. Sara.jpgIbland har vi till och med en trubadur på afterskin! Men bara ett stenkast från restaurangen susar fjällbjörkarna. Renar betar på fjället ovanför liften och ibland slår björnen en lov förbi pistmaskinsgaraget. Så är det här.

Vi har funnit den plats på jorden där vi vill leva och växa. Och vi driver Kappruet utifrån idén om det enkla och naturliga, med människans välbefinnande i centrum i en småskalig och familjär atmosfär. Året om, sommar som vinter, höst och vår. En plats dit man kan komma och bara vara.

En plats att komma till och känna lugnet.

//Sara och Stefan

 

hc1_frame_bottom.png

hc1_frame_top.png

En del av:gen.gif

Följ oss på:

facebook

Sök på hemsidan:

engelska-flaggan.png

hc1_frame_bottom.png