Kappruet är en turistanläggning beläget i det innersta av Härjedalens fjällvärld.

På vinter har Kappruet skidåkning för de som njuter av vad den vackra naturen har att erbjuda, milsvid utsikt över fjäll och metervis med natursnö.  Här kan hela familjen koppla av och ha kul tillsammans i backarna. Barnen kan i lugn och ro ta sig ner i pister av varierande svårighetsgrader. Alla nedfarter mynnar ut vid samma lift så att det är lätt att hålla ihop familjen och ingen kommer bort i systemet. Mamma och pappa kan koppla av på solaltanen och samtidigt ha uppsikt över barnen i skidbacken.

På sommaren byter Kappruet kostym när allt sveps in i gröna nyanser och snön töar bort allt mer. Kycklingarna börjar byta fjäderdräkt, getkillingarna växer sig större och i våra trädgårdsodlingar spirar grönsakerna upp genom jorden.

Kappruet är en utmärkt start för en dag på fjället. Här kan du traska upp för skidbackarna till toppen på 850 meters höjd med en vidunderlig utsikt för att sedan vandra vidare mot Anådalens natursköna vildmark. Det klara fjällvattnet och friska luften lockar även längs Mittån, ett av Härjedalens guldvatten för fiske. Här kan du följa stigar längds ån ner mot Messlingesjön och med lite tur till och med få se en bäver.

Vill de små ha lite mer strapatser finns vår slinga för alla äventyrssugna barn. En liten runda kring restaurangen där träfigurer bjuder på alla möjliga upptåg.

I vår restaurang serveras enkel mat med inspiration av fjäll och skog. Vi odlar våra egna örter och grönsaker i tunnelväxthuset och på frilandet utanför restaurangen under somrarna och vi lagrar så mycket vi kan till vintern. I restaurangen serveras endast svenskt kött och det mesta av nötköttet är uppväxt och förädlat i Bruksvallarna, en dalgång bort.

Är man sugen på något sött har vi dukat upp med hembakta kakor eller kanske en nygräddad våffla med hjortronmylta.

Ta en tur i vårt trädgårdsland eller botanisera i vårt sommarväxthus. Här kan du sitta och avnjuta grönsakerna som växer bredvid, kortare än så blir inte transporten från jord till bord. Under växthusets kupoltak kan man njuta av sommarens grönska även när regnet smattrar mot duken. Utanför växthuset i odlingslandet går hönorna fritt och en liten bit bort bräker getterna i sin hage.

Varmt välkommen!