Kappruet stugförmedling

Hyr ut din stuga,
så går det till:

Ofta används stugan endast under vissa perioder under året, varför inte tjäna lite extra på att hyra ut stugan genom oss?

I stället för att stugan står tom under stora delar av året kan du enkelt och bekvämt hyra ut din stuga i vår dalgång. Du bestämmer vilka veckor du vill hyra ut stugan och vi sköter resten. Här nedan hittar du mer information kring hur du kan hyra ut stuga och vad vi står till tjänst med.

Vad ska ingå?

Madrasser, täcken och kuddar ska finnas i huset. Köket ska vara utrustat för normal daglig användning. Uthyrningsobjektet ska vara i gott skick, möblerat och anpassat efter det angivna max. antal personer i uthyrningsuppdraget. Värme, vatten och el ingår i hyran. Sängkläder och handdukar medtages av hyresgästen. Hyresgästen får inte överskrida det i hyresavtalet angivna personantalet. Campingfordon får inte ställas upp på uthyrningsobjektets tomt.

Problem under vistelse

Vid ev. fel som uppstår då gästen bor i stugan t.ex. att inte tv fungerar kontaktas i första hand stugägaren för åtgärd. Vid akuta fall där vi inte når stugägaren vidtas rimliga åtgärder och stugägaren underrättas och faktureras i efterhand.

Avsyn

Efter varje gäst som varit i stugan görs en städbesiktning för att säkerställa stugan för kommande uthyrningar.

Marknadsföring

Kappruet står för all marknadsföring av objektet såsom reklam, annonsutgifter och presentation av stugan på hemsidan.

Priser

Uthyrningsobjektets hyrespris sätts i samförstånd mellan stugägaren och Kappruet. Förmedlingsprovisionen betalas av hyresgästen. Hyran betalas ut till av stugägaren angivet konto månaden efter hyresperioden utgång.

Läge

Alla gäster har olika behov. Vissa prioriterar läge nära vatten, för andra är det viktigare att snabbt komma ut på skoterleden. Andra vill ha närhet till kvällsrestaurang och åter andra vill ha längdleden utanför dörren. Vi vill erbjuda ett så bredd spektrum av stugor som möjligt i vår dalgång och gör vid en första besiktning av stugan en bedömning av våra möjligheter att hyra ut stugan.

Tider

Hyrestiden börjar kl. 15:00 och slutar 10:30.

Slutstädning

En grundliga slutstädning av uthyrningsobjektet görs eller ombesörjs av hyresgästen vid avresa. Kappruet gör en avresekontroll som ingår i provisionen.

Värme

Värme höjs/sänks i stugan till gästen kommer/åker om stugan står tom en längre tid. Är det 2 veckor till nästa ankomst låter vi värmen stå på.

Rökning

Hyresgästerna informeras om att det råder rökförbud i uthyrningsobjektet. Om ni mot förmodan själva röker inne i ert hus så måste ni anmäla detta till Kappruet.

Husdjur

Om stugägaren gett sitt medgivande får husdjur vistas i uthyrningsobjektet.

Förmedling

Kappruet fungerar som kontraktsförmedlare mellan hyresvärden och hyresgästen vid uthyrning. Ansvaret är begränsat till förmedlingsverksamhet.

Försäkring

Vi rekommenderar att ha huset och inventarierna försäkrade efter fullvärde. 

Privat bruk

Naturligtvis så står det dig fritt att nyttja ditt hus för privat bruk. Se endast till att meddela oss i god tid för att undvika dubbelbokningar.

Publicering på nätet

Ert hyresobjekt presenteras på vår bokningssida www.kappruet.se. Hyresvärden godkänner att Kappruet visar uthyrningsobjektets geografiska läge i objektbeskrivningen.

Uppsägning

Uthyrningsuppdraget förlängs automatiskt från år till år om det inte skriftligen uppsäges innan den 1 september.

Vill du veta mer? Skicka ett mejl på info@kappruet.se