Från jord till bord

På sommaren växer det på Kappruet. Kycklingarna börjar byta fjäderdräkt, getkillingarna växer sig större och i våra trädgårdsodlingar spirar grönsakerna upp genom jorden.

I vår restaurang serveras enkel mat med inspiration av fjäll och skog. Vi odlar våra egna örter och grönsaker i tunnelväxthuset och på frilandet utanför restaurangen. Menyn förändras under säsongen när olika grönsaker blir mogna och då vi hittar något vi gillar särskilt mycket. Det mesta av köttet är uppväxt och förädlat i Bruksvallarna, en dalgång bort. Är man sugen på något sött har vi dukat upp med hembakta kakor eller kanske en nygräddad våffla med hjortronmylta. I restaurangen finns även en hörna med lokalproducerat hantverk, kläder och fisketillbehör. Restaurangen har alkoholrättigheter.

Ta en tur i vårt trädgårdsland eller botanisera i vårt sommarväxthus. Här kan du sitta och avnjuta grönsakerna som växer bredvid, kortare än så blir inte transporten från jord till bord. Under växthusets kupoltak kan man njuta av sommarens grönska även när regnet smattrar mot duken. Utanför växthuset i odlingslandet går hönorna fritt och en liten bit bort bräker getterna i sin hage.

Slå dig ner på altanen och till avnjut utsikten över sjö och fjäll. Nedanför betar getkillingarna och ett stenkast bort susar Mittån. Här kan du ladda upp med ny energi innan du beger dig ut i fjällfloran igen eller fortsätter med fiskespöt längs ån.

Kappruet är en utmärkt start för en dag på fjället. Här kan du traska upp för skidbackarna till toppen på 850 meters höjd med en vidunderlig utsikt för att sedan vandra vidare mot Anådalens natursköna vildmark. Det klara fjällvattnet och friska luften lockar även längs Mittån, ett av Härjedalens guldvatten för fiske. Här kan du följa stigar längds ån ner mot Messlingesjön och med lite tur till och med få se en bäver.