Avslappnad skidåkning för hela familjen

Kappruet har skidåkning för de som njuter av vad den vackra naturen har att erbjuda, milsvid utsikt över fjäll och metervis med natursnö.

Här kan hela familjen koppla av och ha kul tillsammans i backarna. Barnen kan i lugn och ro ta sig ner i pister av varierande svårighetsgrader. Alla nedfarter mynnar ut vid samma lift så att det är lätt att hålla ihop familjen och ingen kommer bort i systemet. Mamma och pappa kan koppla av på solaltanen och samtidigt ha uppsikt över barnen i skidbacken.

Skidskola

Unna dig själv den adrenalininjektion som en skidlektion ger och ta din skidåkning till en ny nivå. Med en skidinstruktör vid din sida lär du dig mera och det gör skidåkning ännu roligare.

Barnens skidskola

Barn har allra roligast tillsammans med andra barn. Sina nya kompisar träffar man i skidskolan, där skrattet är viktigare än att göra allting rätt.
Här blandas lek och skratt med teknik för ju mer barnen kan desto roligare har de. Barnen delas in i olika grupper efter ålder och kunskapsnivå.  ​

Privatlektioner
För dig som vill få ut maximalt av en skidlektion. Här är du ensam med läraren och får full uppmärksamhet. Skidläraren anpassar lektionen efter din nivå, behov och önskemål.

Gruppindelning:

Snögubbar 4-6 år nybörjare
kl. 11.00-11.45

Snöstjärnor 4-6 år fortsättning
kl. 13.30-14.30

Smygare 7-11 år nybörjare
kl. 14.45 – 15.45

Glidare 7-11 år fortsättning
kl. 9.45 – 10.45

Privatlektion
kl. 11.50 – 12.50

Alpint och snowboard

Anläggningen har en släplift med 9 preparerade pister och några offpiststråk. Pisterna är varierade i sin utformning med naturliga grytor och krön. Eftersom backarna är riktade mot norr innebär det att snön ligger kvar länge på våren utan att behövas blandas upp med konstgjord snö.

Skiduthyrning

Hyr din utrustning!

I huset vid parkeringen hittar du vår lilla kombinerade shop och skiduthyrning. Här hyr du både alpina skidor, snowboard för både barn och vuxna samt längdutrustning och fjällpulka.

Skiduthyrningspriser >>

Skidverkstad

Ta hand om din utrustning!

Med nyslipade och vallade skidor blir skidåkningen inte bara roligare, utrustningen håller dessutom längre!

Verkstadspriser >>

Sportshop

Glömt handskarna hemma eller behövs det en extra tröja? Inga problem. I huset på parkering finns Kappruets skiduthyrning med sportshop.

Här hittar du allt från hjälmar och skidglasögon till strumpor och underställ. Här finns även lokalt hantverk och annat smått som kan behövas under en vistelse i fjällen.

Längdspår

Inför vintern 2016/2017 har Kappruet och Fjallriket inlett ett samarbete kring anläggningarnas längdspår. Sammanlagt kommer ca 3 mil längdspår att prepareras med pistmaskin med skatemöjlighet på Kappruet och i Messlingen.

​Kappruets på 4,5 km börjar vid spårstarten mellan parkeringen och bron och bär av västerut med några vackra fjällvyer innan det fortsätter in i ett mysigt skogsparti. Spåret som prepareras med en 5,5 meter bred pistmaskin kan kortas av till 2,5 km om man vill ha en lite kortare tur.

Spårknappar
Vid köp av spårkort får man en spårknapp som skall bäras synligt på kläderna.

Längdspårspriser >>

Inte personliga spårknappar
Spårknapparna är inte personliga utan knapparna kan under den aktiva tiden fritt användas av olika personer. Givetvis kan bara en person åka med knappen åt gången.

Stugknappar för hela säsongen
För stugägare med olika sällskap i stugan har vi skapat ”stugknapparna”. Stugknapparna innebär 4 säsongsknappar som gäller hela vintersäsongen. Knapparna är ej personliga och kan därmed överlämnas till en annan person. Bekvämt till exempel när familjen är på besök vid olika tidpunkter eller som ett mervärde om man hyr ut sin stuga.

Messlingens  pistmaskinspreparerade spår ingår
Med spårknappen ingår alla pistmaskinspreparerade spår i dalgången, totalt ca 3 mil. Både spåren i Messlingen by som Fjällriket Baggården preparerar och spåren på Kappruet.

Aktuell spåruppdatering >>